Fursecuri simple

Fursecuri simple. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri simple

Ingrediente

  • 100 g unt sau margarina
  • 100 smantana
  • 3-4 linguri de zahar
  • faina cat cuprinde
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 10 g drojdie (optional)
  • Pentru lipt:
  • gem de caise
  • pentru decor
  • o ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau de rom
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina. Lasati aluatul sa se odihneasca minim 15 minute. Apoi faceti foaie de 1 cm grosime care se taie cu forme si se pun in tava de aragaz neunsa. Se da la foc mic (cel mult 150 de grade) aproximativ 15-20 minute, pana cand fursecurile sunt rumenite pe margini. Se scoate tava si se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se desprind fursecurile si se pun intr-un castronel. cand sunt complet reci se lipesc cu gem intre ele sau se inmoaie in glazura dintr-o ciocolata topita in 2-3 linguri de lapte sau de rom.


La ceai sau la cafeaua de dimineata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori