Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se asaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor,yhj pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii