Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se asaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor,yhj pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii