Fierbem cartofii cu coaja. Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu scortisoara si le lasam astfel apro
Fierbem cartofii cu coaja.
Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu scortisoara si le lasam astfel aproximativ o jumatate de ora.
Topim untul intr-un vas si adaugam pesmetul cu zahar si amestecam pana acesta si schimba culoarea, apoi il luam de pe foc si adaugam zahar si scortisoara dupa gust.
Cand cartofii sunt fierti, ii zdrobim ca pentu piure, ii lasam sa se raceasca, apoi adaugam faina, sarea, o lingurita de zahar, oul si 2 lingurite de ulei.
Amestecam totul, apoi, din aluatul obtinut formam galuste rotunde, in mijlocul carora punem o jumatate de prune.
Gombotii astfel formati ii punem intr-o oala cu apa care fierbe la foc mic (cu putina sare).
Dupa ce se ridica la suprafata, ii mai lasam 2-3 minute, apoi ii scurgem si, cat sunt calzi, ii dam prin amestecul de pesmet.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii