Galuste cu prune (Gomboti)

Fierbem cartofii cu coaja. Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu scortisoara si le lasam astfel apro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 400g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 kg de prune
  • scortisoara
  • 300g pesmet

Mod de preparare

Fierbem cartofii cu coaja.

Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu scortisoara si le lasam astfel aproximativ o jumatate de ora.

Topim untul intr-un vas si adaugam pesmetul cu zahar si amestecam pana acesta si schimba culoarea, apoi il luam de pe foc si adaugam zahar si scortisoara dupa gust.

Cand cartofii sunt fierti, ii zdrobim ca pentu piure, ii lasam sa se raceasca, apoi adaugam faina, sarea, o lingurita de zahar, oul si 2 lingurite de ulei.

Amestecam totul, apoi, din aluatul obtinut formam galuste rotunde, in mijlocul carora punem o jumatate de prune.

Gombotii astfel formati ii punem intr-o oala cu apa care fierbe la foc mic (cu putina sare).

Dupa ce se ridica la suprafata, ii mai lasam 2-3 minute, apoi ii scurgem si, cat sunt calzi, ii dam prin amestecul de pesmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori