Inimioarele cu gem sunt prajituri delicioase ce pot fi servite oricand si se pot pastra chiar si mai multe zile. Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare.
Inimioarele cu gem sunt prajituri delicioase ce pot fi servite oricand si se pot pastra chiar si mai multe zile.
Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare. Se adauga untul taiat bucati si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga zaharul, apoi laptele, framantand mereu, pana se formeaza un aluat uniform, mai tare. Se infasoara in folie si se puna la frigider o ora.
Se intinde aluatul in foaie de circa 6mm grosime, se decupeaza cu o forma speciala, 36 de margarete. 24 de margarete se pun cu ajutorul unei spatule intr-o tava unsa, la distanta de 2cm una de alta. In interiorul celor 12 margarete ramase se decupeaza inimioare cu ajutorul unei forme, pastrand contururile margaretei intregi.
Din aluatul ramas de la aceasta operatiune, se intinde alta foaie de aluat si se decupeaza alte 12 contururi de margarete cu inimioare la mijloc. Se coc 15-20 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se ung margaretele cu gem de caise, se asaza deasupra cate o margareta cu inimioara, se pun pe un platou si se presara cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii