Inimioare cu gem

Inimioarele cu gem sunt prajituri delicioase ce pot fi servite oricand si se pot pastra chiar si mai multe zile. Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inimioare cu gem

Ingrediente

  • 300g faina
  • 1 praf de sare
  • 150g unt
  • 150g zahar pudra
  • 50ml lapte dulce
  • gem de caise

Mod de preparare

Inimioarele cu gem sunt prajituri delicioase ce pot fi servite oricand si se pot pastra chiar si mai multe zile.

Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare. Se adauga untul taiat bucati si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga zaharul, apoi laptele, framantand mereu, pana se formeaza un aluat uniform, mai tare. Se infasoara in folie si se puna la frigider o ora.
Se intinde aluatul in foaie de circa 6mm grosime, se decupeaza cu o forma speciala, 36 de margarete. 24 de margarete se pun cu ajutorul unei spatule intr-o tava unsa, la distanta de 2cm una de alta. In interiorul celor 12 margarete ramase se decupeaza inimioare cu ajutorul unei forme, pastrand contururile margaretei intregi.
Din aluatul ramas de la aceasta operatiune, se intinde alta foaie de aluat si se decupeaza alte 12 contururi de margarete cu inimioare la mijloc. Se coc 15-20 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.


Se ung margaretele cu gem de caise, se asaza deasupra cate o margareta cu inimioara, se pun pe un platou si se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Mini tarte cu chisalita din prune
Bucataras.RO

Mini tarte cu chisalita din prune

Mda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul ;) Și a ieșit ceva tareee buunnn ;) Dacă zmeișorii au dta...

Mini tarte cu chisalita din prune
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide