Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele. Aluatul dezghetat la temperatura c
Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele.
Aluatul dezghetat la temperatura camerei, se intinde pe masa de lucru, apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie, care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri, care vor fi lateralul prajiturilor.
Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra, esenta, stafidele (inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.
Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj, la fel ca impletitura unui cosulet.
Odata facuta aceasta operatiune, se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci, presand usor cu lingurita, apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la copt, in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.
Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute sa se raceasca bine, apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor.
Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa, apoi se pune pe foc ca 1-2 minute, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa usor.
Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.
Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se intareasca,
apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.
Se servesc dupa ce s-au racit bine. Reteta Inimioare cu jeleu a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de sarbatori gasiti aici:
Tort de ziua indragostitilor,
Tort de Valentine's day,
Inimioare din blat de pandispan cu nuca
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii