Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele. Aluatul dezghetat la temperatura c
Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele.
Aluatul dezghetat la temperatura camerei, se intinde pe masa de lucru, apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie, care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri, care vor fi lateralul prajiturilor.
Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra, esenta, stafidele (inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.
Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj, la fel ca impletitura unui cosulet.
Odata facuta aceasta operatiune, se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci, presand usor cu lingurita, apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la copt, in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.
Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute sa se raceasca bine, apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor.
Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa, apoi se pune pe foc ca 1-2 minute, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa usor.
Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.
Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se intareasca,
apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.
Se servesc dupa ce s-au racit bine. Reteta Inimioare cu jeleu a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de sarbatori gasiti aici:
Tort de ziua indragostitilor,
Tort de Valentine's day,
Inimioare din blat de pandispan cu nuca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...
Oua in purgatoriuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii