Islere

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu ajutorul u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr margarina sau unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 100 gr alune
  • migdale sau nuca macinata
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru glazura:
  • 50 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de zeama de lamaie sau otet
  • 4 linguri de cacao

Mod de preparare

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar. Acestea se pun la copt intr-o tava unsa cu ulei, si se lipesc doua cate doua, dupa ce s-au racit cu crema pregatita din untul frecat spuma cu zaharul si cacaua. Deasupra se pune glazura preparata din apa, zahar, ulei, zeama de lamaie si cacao, fierte pana se obtine o compozitie consistenta.


Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Turta dulce Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori