Islere

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu ajutorul u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr margarina sau unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 100 gr alune
  • migdale sau nuca macinata
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru glazura:
  • 50 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de zeama de lamaie sau otet
  • 4 linguri de cacao

Mod de preparare

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar. Acestea se pun la copt intr-o tava unsa cu ulei, si se lipesc doua cate doua, dupa ce s-au racit cu crema pregatita din untul frecat spuma cu zaharul si cacaua. Deasupra se pune glazura preparata din apa, zahar, ulei, zeama de lamaie si cacao, fierte pana se obtine o compozitie consistenta.


Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Turta dulce Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci