Islere cu gem

Islere cu gem este o reteta de prajituri simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Islere cu gem

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ½ pliculet de praf de copt

Mod de preparare

Islere cu gem este o reteta de prajituri simpla si delicioasa. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide putin culoarea. Apoi adaugam treptat margarina moale. Acum e momentul sa lasam mixerul deoparte si incorporam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana devine un aluat omogen.


Intindem aluatul, nici prea gros nici prea subtire, dupa care decupam in ce forme dorim, eu deocamdata n-am decat forme rotunde. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit.
Cand sunt gata si racite le “lipim” cu gem, eu am folosit gem de caise amestecat cu gem de gutui, iar la final nu ne ramane decat sa le ornam.


Islere cu gem se servesc la desert cu cafea sau ceai.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori