Islere cu gem este o reteta de prajituri simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr faina.
Islere cu gem este o reteta de prajituri simpla si delicioasa. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide putin culoarea. Apoi adaugam treptat margarina moale. Acum e momentul sa lasam mixerul deoparte si incorporam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana devine un aluat omogen.
Intindem aluatul, nici prea gros nici prea subtire, dupa care decupam in ce forme dorim, eu deocamdata n-am decat forme rotunde. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit.
Cand sunt gata si racite le “lipim” cu gem, eu am folosit gem de caise amestecat cu gem de gutui, iar la final nu ne ramane decat sa le ornam.
Islere cu gem se servesc la desert cu cafea sau ceai.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaAbia am așteptat să apară loboda, ca să fac un borș de primăvară, cu multe verdețuri aromate, vitaminizante și...
Bors de primavara, cu loboda si cartofiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii