Un altfel de macarons, in care faina de migdale este inlocuita cu faina alba.
Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat, apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul. Cand zaharul s-a topit se pune faina si se amesteca ca la macarons cu ajutorul unei spatule cu miscari lente de jos in sus.
Se adauga colorantul alimentar(dupa preferinta) si esenta si se omogenizeaza pana compozitia curge de pe spatula ca o panglica.
Cu ajutorul unui pos se toarna compozitia intr-o tava de macarons sau pe hartie de copt formand discuri uniforme. Tava cu margarete se lasa la uscat timp de 24 ore,dupa care se introduce la cuptor pentru 12-14 minute la temperatura de 140 grade. Cand sunt gata se scoate tava si se lasa 5-10 minute la racit pentru a se putea dezlipi usor. Se umplu dupa prefeinta cu diferite creme. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii