Minirulade cu gem

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaia fina de pandispan: 3 oua
  • 3 linguri cu zahar tos
  • 3 linguri cu faina de patiserie
  • 3 linguri cu smantana solida
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare si cateva picaturi cu suc de lamiie
  • umplutura: 100 g gem sau crema rece din zahar pudra
  • 100g unt moale
  • 50g cacao
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul (5 minute) se presara zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Separat, intr-o cescuta se freaca putin smantana cu uleiul si se toarna in spuma de oua; acum nu se mai amesteca deloc cu mixerul, ci se plimba o furculita de sus in jos si totodata se presara si faina.

Aluatul se toarna intr-o tava lata cat folia de aluminiu, unsa cu ulei, unde se cerne si putin pesmet sau, daca nu, faina.

In cuptorul incins, se reduce focul la jumatate, se pune tava la mijloc si se lasa doar 7-8 minute. Foaia fiind foarte subtire se coace repede si nu trebuie lasata sa se usuce deoarece nu mai poate fi rulata, nu mai este elastica, ci casanta.

Imediat ce este scoasa din cuptor, se desprinde folia, se taie in doua bucati egale, se acopera ambele cu strat fin de gem si se ruleaza strins pornind de la taietura spre exterior. Se obtin doua nimirulade care se impacheteaza in folia in care a fost coapta foaia. Dupa cateva minute se desfac, se pudreaza si se taie din 2 in 2 cm.
Fursecurile pot fi glazurate cu ciocolata de diverse culori, topita la bain-marie, in loc de pudrare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise