Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se acopera cu un servet.
Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se acopera cu un servet si se lasa la dospit la loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde din el pe masa de lucru unsa cu ulei, o foaie de grosimea de 1-2 degete. Se decupeaza opturi mari, albinute, bastonase, turtite. Acestea se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei. Dupa ce s-au scos din tava se ung cu un strat uniform de miere incalzita.
Mucenicii de la Targu Neamt se servesc dupa ce s-au racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii