Noduri dorohoiene

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 130 gr zahar
  • 280 gr faina
  • 150 gr unt
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din cantitatea de faina, apoi untul moale si se amesteca totul bine. Se adauga apoi si restul de faina si se framanta aluatul pe o planseta. Dupa aceea se imparte in bucatele mici, cat nucile, se ruleaza fiecare bucatica in lung si se innoada incet, avand grija sa nu se rupa. Se ung bucatile cu albus batut, se presara deasupra cu zahar tos, apoi se asaza pe o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptor. Se lasa la rumenit pentru aproximativ jumatate de ora.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Chec pufos

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori