Noduri dorohoiene

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 130 gr zahar
  • 280 gr faina
  • 150 gr unt
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din cantitatea de faina, apoi untul moale si se amesteca totul bine. Se adauga apoi si restul de faina si se framanta aluatul pe o planseta. Dupa aceea se imparte in bucatele mici, cat nucile, se ruleaza fiecare bucatica in lung si se innoada incet, avand grija sa nu se rupa. Se ung bucatile cu albus batut, se presara deasupra cu zahar tos, apoi se asaza pe o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptor. Se lasa la rumenit pentru aproximativ jumatate de ora.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Chec pufos

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc