Pentru reteta de nuga glace, aveti nevoie de zahar, apa, migdale, oua, frisca, compot de fructe si nuca de cocos.
Nuga se prepara asa: se pun la topit 250gr zahar cu 100 ml apa. Se adauga apoi migdalele prajite, se amesteca bine si se rastoarna totul pe o foaie de copt. Dup;a ce s-a racit, se rupe in bucati. Separat, se mai formeaza un caramel din restul de zahar si se pune apoi in vasul de mixer impreuna cu 3 galbenusuri. Se mixeaza bine 5 minute, apoi se toarna frisca batuta. Separat se bat 3 albusuri cu putin zahar. Se pun albusurile peste crema de frisca, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos si bucatelele de praline, amestecand de jos in sus. Se pune totul la rece pentru 5-6 ore.
Se serveste rece.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat
Chec pufos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii