Reţetă de preparare a papanaşilor fierti, tavaliti prin pesmet

Reţetă de preparare a papanaşilor Papanasi fieti, tavaliti prin pesmet, desi sunt dietetici, sunt la fel de buni ca cei prajiti. Si merg la fel de bine cu dulceata si smantana.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti, tavaliti prin pesmet

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 20 buc
  • echivalentul a 4 portii:
  • 250 gr. branza mascarpone Delaco
  • 2 oua mari
  • 3 linguri cu gris
  • 2 linguri cu faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pesmet
  • zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri cu smanatana.

Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu ouale, se incorporeaza grisul si faina, se adauga coaja de la lamaie pentru aroma. Se omogenizeaza bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie mai mult tare decat moale. Se ia cu lingura din compozitie si se tavaleste prin faina, apoi se formeaza bilute care se pun la fiert in apa cu un praf de sare. In prealabil apa se pune la fiert intr-ocratita cu gura larga, ca sa aiba loc bilutele sa pluteasca. Cand apa clocoteste, se scufunda bilutele in apa si dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba inca 10 min.
Se scot din apa cu paleta si se tavalesc calde prin pesmet amestecat cu zahar.


Papanasii fierti se aseaza cate 5 pe farfurii intinse.
Pentru o mai buna alunecare, se poate face o crema din pesmet cu zahar si cu o lingura-doua de smanatana si se punea deasupra fiecarui papanas ca o caciula. Sunt deosebit de gustosi. O delicatesa! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc