Perisoare din gris

Laptele amestecat cu apa se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se pune grisul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce a fiert aproximativ 1

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr gris
  • 1 I lapte
  • 500 mI apa
  • sare
  • 2-3 oua
  • 1 lingura zahar
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • compot

Mod de preparare

Laptele amestecat cu apa se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se pune grisul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce a fiert aproximativ 10 minute, se adauga zaharul si putina sare si se mai lasa la fiert putin dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi grisul cu galbenusurile si apoi se adauga albusurile batute spuma. Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei si se pun la prajit perisoarele formate din pasta de gris data initial prin pesmet. Dupa ce s-au prajit, se scot si se pudreaza cu zahar si scortisoara.


Perisoarele se servesc cu compot.

Alte retete:

Galuste cu prune Papanasi fierti Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc