Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori cu miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, alcool, unt, faina.
Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se ia de pe foc si dupa ce se racoreste bine se toarna alcoolul si se amesteca apoi cu untul sau uleiul si cu faina, avand grija ca aluatul obtinut sa fie potrivit de moale. Se bate pe planseta pana se albeste, apoi se lasa sa se odihneasca 10—15 min.
Din aluatul astfel lucrat, se ia cate o bucatica, se formeaza o perisoara cu diamertul de 5—6 cm, se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt sau ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit. Se pot pastra timp indelungat la loc uscat.
Se pot pudra cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu lamaie
Pesmeti pentru ceai
Pesmeti fragezi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii