Pesmeciori din albus

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori din albus sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar pudra, vanilie, faina, albusuri, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 g unt topit
  • 150 g zahar pudra
  • 1 praf vanilie
  • 7 albusuri batute spuma
  • 3—4 linguri zahar vanilat
  • 150 g faina
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu untul, se pune praful de vanilie si faina, amestecand bine, apoi se adauga albusurile spuma, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de chec captusita cu hartie unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se incearca daca este gata cu pa­iul.

Se scoate din forma si se lasa pana a doua zi, cand se taie felii cat se poate de subtiri (ceva mai subtiri decit un centimetru) cu un cutit bine ascutit. Fiecare felie se taie in 4—5 bucati. Cand se ter­mina aceasta operatie, se pun toate bucatelele intr-o tava mare, care se da la cuptor pentru ca bucatelele sa se rumeneasca putin.


Se servesc presarati cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Pesmeti cu nuca

Pesmeti cu migdale

Pesmeti cu stafide

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc