Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu anason, sunt necesare urmatoarele ingrediente: anason, faina, lapte, zahar, vanilie, oua, unt, drojdie, sare.
Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga un pahar lapte caldut si putina faina, astfel ca plamadeala sa fie moale. Se lasa sa creasca. Cand a crescut de doua ori mai mult decat a fost, se adauga restul de lapte caldut, sarea, ouale, vanilia si untul topit (caldut). Se framanta bine. Se imparte aluatul in doua si se aseaza in forme de chec. Se acopera si se lasa sa creasca la loc cald pana cand formele sunt aproape pline.
Se ung cu ou batut, se dau la cuptor si se coc la foc potrivit. Se scot din forma, iar a doua sau a treia zi se taie cu un cutit felii de grosimea degetului. Aceste felii se aseaza in randuri, una langa alta, intr-o tava de copt si se dau la cuptor caldut ca sa se usuce. Cand feliile sunt uscate, se intareste focul si se lasa sa se rumeneasca. Se scot din cuptor pesmetii si fiecare felie se presara cu zahar pudra amestecat cu anason.
Acesti pesmeti pot fi serviti si dupa o anumita perioada de timp.
Alte retete recomandate:
Tiramisu
Cornulete de post
Mucenici fierti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii