Pesmeti cu anason

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu anason, sunt necesare urmatoarele ingrediente: anason, faina, lapte, zahar, vanilie, oua, unt, drojdie, sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 210 g zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 praf de vanilie
  • 5 oua (trei galbenusuri
  • doua oua intregi)
  • 150 g unt
  • 40 g drojdie
  • 1 lingurita anason pisat amestecat cu 2—3 linguri zahar pudra
  • sare.

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga un pahar lapte caldut si putina faina, astfel ca plamadeala sa fie moale. Se lasa sa creasca. Cand a crescut de doua ori mai mult decat a fost, se adauga restul de lapte caldut, sarea, ouale, vanilia si untul topit (caldut). Se framanta bine. Se imparte aluatul in doua si se aseaza in forme de chec. Se acopera si se lasa sa creasca la loc cald pana cand formele sunt aproape pline.

Se ung cu ou batut, se dau la cuptor si se coc la foc potrivit. Se scot din forma, iar a doua sau a treia zi se taie cu un cutit felii de grosimea degetului. Aceste felii se aseaza in randuri, una langa alta, intr-o tava de copt si se dau la cuptor caldut ca sa se usuce. Cand feliile sunt uscate, se intareste focul si se lasa sa se rumeneasca. Se scot din cuptor pesmetii si fiecare felie se presara cu zahar pudra amestecat cu anason.


Acesti pesmeti pot fi serviti si dupa o anumita perioada de timp.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Cornulete de post

Mucenici fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide