Pesmeti cu anason

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu anason, sunt necesare urmatoarele ingrediente: anason, faina, lapte, zahar, vanilie, oua, unt, drojdie, sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 210 g zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 praf de vanilie
  • 5 oua (trei galbenusuri
  • doua oua intregi)
  • 150 g unt
  • 40 g drojdie
  • 1 lingurita anason pisat amestecat cu 2—3 linguri zahar pudra
  • sare.

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga un pahar lapte caldut si putina faina, astfel ca plamadeala sa fie moale. Se lasa sa creasca. Cand a crescut de doua ori mai mult decat a fost, se adauga restul de lapte caldut, sarea, ouale, vanilia si untul topit (caldut). Se framanta bine. Se imparte aluatul in doua si se aseaza in forme de chec. Se acopera si se lasa sa creasca la loc cald pana cand formele sunt aproape pline.

Se ung cu ou batut, se dau la cuptor si se coc la foc potrivit. Se scot din forma, iar a doua sau a treia zi se taie cu un cutit felii de grosimea degetului. Aceste felii se aseaza in randuri, una langa alta, intr-o tava de copt si se dau la cuptor caldut ca sa se usuce. Cand feliile sunt uscate, se intareste focul si se lasa sa se rumeneasca. Se scot din cuptor pesmetii si fiecare felie se presara cu zahar pudra amestecat cu anason.


Acesti pesmeti pot fi serviti si dupa o anumita perioada de timp.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Cornulete de post

Mucenici fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Pizza al tonno
Bucataras.RO

Pizza al tonno

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este...

Pizza al tonno
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori