Pentru a prepara aceasta reteta de pesmeti cu lamaie sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, zahar pudra si vanilat, Coaja si zeama de lamaie, nuca pisata.
Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o spuma, se adauga zeama de la o lamaie, praful de vanilie, apoi faina. Se framanta repede si se lasa sa stea numai 2—3 min. Se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie cu paharul forme rotunde.
Aceste forme se taie in mijloc cu un paharel mic de tuica (pentru a obtine covrigei). So aseaza pe tava de copt. Se unge fiecare cu albus si se presara cu nuca.
Cand sunt copti, se pot unge cu marmelada sau cu crema de ciocolata si lipi doi cate doi.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu nuca
Pesmeti fragezi
Pesmeti pentru ceai
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii