Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu vanilie si susan sunt necesare urmatoarele ingrediente: susan, vanilie, zahar, ulei, faina, bicarbonat.
Pentru pesmeti se amesteca bine zaharul cu uleiul, apa, bicarbonatul, vanilia si susanul. Se adauga faina si se face o coca nu prea tare. Se framanta si se intinde cu vergeaua o foaie groasa de 1 cm. Se taie forme rotunde sau fasii lungi de 6-—7 cm si late de 5—6 cm. (Se pot taia patrate, romburi sau alte forme, dupa plac). Se coc rumen la foc potrivit.
Pot fi serviti calzi sau reci.
Alte retete recomandate:
Prajituri simple
Pasca cu aluat
Prajitura cu visine
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii