Piscot stratificat cu rom si visine

Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele si se pun deoparte 12 bo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g migdale decojite
  • 50 g stafide moi
  • 1 borcan mare de visine
  • 1 piscot de ciocolata/cacao 40 g
  • 100 ml rom
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • ¼ ml lapte
  • 1 pachet budinca de vanilie

Mod de preparare

Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele si se pun deoparte 12 boabe pentru decor. Piscotul se taie in cubulete 2 x 2 iar jumatate se sfarma intr-un bol de sticla. Se stropeste cu rom, se presara cu migdale, stafide si visine si se pune din nou piscot si rom si se procedeaza la fel. Pentru crema de vanilie, se amesteca zaharul cu galbenusul de ou si se adauga budinca de vanilie amestecata cu 6 linguri de lapte rece. Laptele ramas se fierbe si se adauga treptat la budinca, se incalzeste usor pana devine o creama groasa. Cu un pic de sare, se bate spuma albusul de ou si se adauga la budinca, iar cu compozitia obtinuta se acopera straturile de piscot. Se tine la rece cca 4 ore.

La servire se decoreaza cu visinele ramase, cu frunza de menta si cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori