Se amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie foarte sub
Se amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie foarte subtire si se inteapa peste tot cu o furculita. Se taie forme rotunde cu ajutorul unui paharel de vin, apoi se pun formele pe o tava unsa cu unt, iar deasupra se ung cu o pana muiata in lapte cu putina sare. Se introduce tava in cuptorul cald si se ung apoi din nou, cand sunt gata piscoturile cu lapte sarat.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Tiramisu
Chec pufos
Prajituri simple

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii