Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor, am pregatit niste bezele moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca:)
Se bat albusurile cu un praf de sare, cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta. Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalizt, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca. Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.
Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/stelute-de-craciun.html
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii