Turta dulce

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi uleiul si cate putina f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar miere
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pahare si trei sferturi faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de cuisoare
  • coaja de lamaie
  • unt

Mod de preparare

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi uleiul si cate putina faina. Se adauga scortisoara, zaharul vanilat, praful de cuisoare si coaja de lamaie. Se tapeteaza apoi o forma cu unt si faina si se toarna compozitia. Se introduce apoi forma in cuptor si se lasa la copt.


Se serveste dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Prajituri simple

Lapte de pasare

Prajitura televizor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc