Mierea incalzita putin, se amesteca bine cu zaharul, galbenusurile si uleiul. Se adauga apoi faina cat cuprinde si albusurile batute spuma, astfel inc
Mierea incalzita putin, se amesteca bine cu zaharul, galbenusurile si uleiul. Se adauga apoi faina cat cuprinde si albusurile batute spuma, astfel incat aluatul sa fie mai consistent. Se pun intr-o lingurita aceeasi cantitate de scortisoara, cuisoare si nuca tocata si se adauga in aluat. Se unge o forma de chec cu ulei si se toarna compozitia, dupa care se introduce in cuptorul cald. Dupa ce s-a scopt, se lasa la racit, dupa care se taie felii si se pastreaza la rece.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Prajituri delicioase
Cozonac moldovenesc

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii