Turta dulce este un dulce foarte versatil, o reteta de baza ce poate fi decorata intr-o multime de feluri pentru diferite sarbatori sau ocazii de sarbatoare.
Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie din 30 in 30 de secunde pana s-au topit, apoi se lasa sa se racoreasca in timp ce se pregatesc restul ingredientelor.
Se amesteca faina cu condimentele intr-un vas suficient de incapator asa incat acolo sa se poata ulterior framanta aluatul. Se bat 2-3 minute ouale cu zaharul pentru omogenizare. Apoi se face o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia de oua, apoi cea de miere cu unt. Se amesteca totul cu o lingura de lemn iar cand incepe sa se lege se framanta aluatul cu mana, tot in vas, pana cand se leaga. Se desparte aluatul in doua si se pun portiile in folie alimentara.
Se face acest lucru pentru ca se va lucra cu portii mici atunci cand se intinde aluatul deoarece e mai usor de controlat grosimea foii.
Aluatul se va odihni in frigider pana a doua zi sau cel putin macar 2-3 ore.
Se scoate aluatul din frigider cu 1/2 ora inainte de a se intinde. Se presara usor faina pe masa de lucru si se framanta putin aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios, daca se lipeste de mana se mai presara faina si se framanta 1-2 minute, nu mai mult. Altfel se incalzeste prea tare aluatul cu mainile si isi va pierde forma in timpul coacerii.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu cat mai putina faina la grosimea de aproximativ 3mm, apoi se decupeaza diverse forme, dupa dorinta.
Se preincalzeste cuptorul la 175-180 gr.C, cam cu o jumatate de ora inainte de coacerea efectiva a turtelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza formele de turta dulce putin departate intre ele. Se coc turtele intre 5 si 10 minute, pana cand incep sa devina usor aurii pe margini fara sa se usuce prea tare. Se lasa in tava pana cand se racoresc usor, apoi se transfera pe gratar sau pe tavi din lemn pana la racirea completa.
Turta dulce poate fi decorata in mai multe moduri, eu am decorat-o cu royal icing.
Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro/ este http://shabbychicshop.ro/asternuri-de-pat/800-lenjerie-de-pat-embroidery-birds.html
Se depoziteaza turta dulce in cutii inchise dupa ce se racesc complet. Se pastreaza proaspete pana la o luna.
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii