Turta dulce

Mult mai gustoase decat cele cumparate!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g+ 330 g faina
  • 1 ou
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt
  • putina sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un sfert de lingurita de nuscoara
  • un praf de cuisoare macinate
  • La glazura:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de apa fierbinte

Mod de preparare

Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50 g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format; dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele ( scortisoara, nucsoara si cuisoare) si amestecam pana se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a topit, adaugam in ploaie cele 150 g faina si amestecam bine fara a se forma cocoloase, dupa care luam stingem focul si lasam sa se racoreasca putin.

Intr-un bol am pus restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu, am amestecat putin si peste am turnat amestecul de caramel, oul si untul topit.

Am omogenizat bine toate ingredientele si am obtinut un aluat usor lipicios. Din acest aluat facem bilute sau diferite forme, le punem intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru maxim un sfert de ora sau 20 minute pana ce ele cresc putin, chiar daca sunt inca moi, se vor intari cand se racesc.

Glazura: Mizam bine albusul de ou cu zaharul si la sfarsit punem cele 2 linguri de apa fierbinte pentru ai da un luciu frumos.

Dupa ce s-au racit turtele, le trecem prin glazura, le asezam pe un gratar si le lasam peste noapte pentru a se intari glazura.

Sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide