Turta dulce fara miere si ou

Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si cuisoarele. Restul de cantitate d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare lapte
  • 750 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara pisata
  • cernuta
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 varf de lingurita cuisoare pisate
  • cernute

Mod de preparare

Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si cuisoarele. Restul de cantitate de zahar se pune la ars pe foc. Se toarna apoi apa rece, se lasa pe foc pana se dizolva si apoi se toarna in compozitia de faina si se amesteca bine. Se tapeteaza o tava mare si se toarna in ea compozitia, in care se pot pune si cateva nuci maruntite. Se lasa sa se coaca, pe foc mediu.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Prajitura televizor

Prajituri simple

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc