Turta taraneasca cu malai si dovleac

Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama rezultata malaiul, amestecat cu g

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr malai
  • 100 gr gris
  • 200 gr faina
  • 300 gr zahar tos
  • 1 kg dovleac
  • 2-3 oua
  • 50 gr drojdie de bere
  • 100 gr unt
  • 1 pahar smantana
  • sare

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama rezultata malaiul, amestecat cu gris si cu zahar. Se adauga apoi dovleacul trecut prin sita, galbenusurile, untul topit, smantana, drojdia dizolvata in lapte caldut, amestecata cu o lingura de faina si una de zahar. Se adauga la final abusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se introduce in cuptorul incalzit.
Se serveste calda.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri simple

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori