Visine la plic

Intr-un castron se pune oul intreg, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, margarina topita, iaurtul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, praful de sare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Visine la plic

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri ulei
  • 1/2 pachet margarina (125 gr)
  • 200 gr iaurt
  • 1 linguritza bicarbonat de sodiu ( nu cu varf)
  • zeama de la jumatate de lamaie mai mica
  • un praf de sare
  • 480500 gr faina
  • visine
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Intr-un castron se pune oul intreg, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, margarina topita, iaurtul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, praful de sare, faina Se amesteca cu lingura de lemn pana se desprinde aluatul de pe castron Se framanta putin, aluatul e uleios, si nu e legat. Se baga la frigider cam 30 min. Intre timp se scurg bine visinele de zeama. Se infaineaza masa, se pune aluatu cu o mana de faina peste el si apoi intindem foaie. Se taie patrate din aluat se presara fulgi de ciocolata se trece cu sucitorul peste ele, si apoi se baga patru visine-n coltzuri si una in centru se aduna coltzurile apoi se presara ca sa se lipeasca. Se baga in cuptor la 180 grade, pt 20-25 min, pana se rumenesc.
Reteta Visine la plic a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci