Afine aromate intr-o prajiturica racoroasa!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea.Se freaca un pic galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam in bezea. Se amesteca usor totul cu faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetatata cu hartie pentru copt cca 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 parti egale Se mixeaza bine smantana cu branza si cu zaharul pana se obtine o crema apoi turnam in fir subtire gelatina hidratata si topita la bain marie. Se aseaza intr-o tava potrivita prima foaie de blat apoi presaram afinele proaspete, turnam crema, se aseaza cea de a 2 a bucata de blat, se preseaza usor cu mana. Se pune cescuta de zahar sa se arda intr-o craticioara. Cand devine maro deschis se toarna miezul de nuca, se amesteca bine, se da de pe foc si adaugam ouale batute spuma, amestecand continuu si repede. Se toarna acest amestec peste prajitura, se niveleaza cu dosul unei linguri, apoi se decoreaza cu fir subtire de ciocolata alba topita la bain marie, amestecata cu siropul de afine pana ce devine lichida. Se taie prajiturta dupa 3 ore ce a stat la frigider. Pofta buna!!!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii