pentru concurs dulciuri cu fructe Aroma si culoare intr-un desert delicios!
Se prepara fiecare blat asa;se bat albusurile cu un praf de sare,apoi cu zaharul pana se obtine o bezea consistenta. Se freaca galbenusurile cu uleiul si esenta apoi se adauga in albusuri,se incorporeaza si se adauga treptat si fina.Tapetam o tava cu hartie de copt,turnam aluatul si coacem 20 de minute la foc iute la inceput(cca 5 minute) apoi la foc potrivit Se fierb capsunile cu cana de zahar si o cana de apa, cca 15 minute apoi se scurg capsunile de sirop si se paseaza cu un blender pana obtinem un piure fin. Piureul de capsuni rece se mixeaza cu smantana si o cescuta de sirop rece. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi o topim la bain marie si o adaugam in crema. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile asezam primul blat asezat intr-un cadru detasabil(este un cadru de inox care se modifica in functie de marimea tavii)se toarna crema de capsuni apoi se vine deasupra cu cel de-al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se da la frigider cca o ora apoi se scoate tava si deasupra blatului presaram capsuni maruntite apoi preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic,folosind siropul de capsuni ramas si il turnam fierbinte deasupra prajiturii,incepind din centru spre margini. Se mai lasa cel putin o ora la rece inante e a o taia in forma dorita. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahat Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....
Mini-pizza - Irezistibil de gustoasăDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii