Prajitura pasca este ideala pentru Paste, mai ales pentru ca se face rapid si nu necesita atata timp de framantare si asteptare precum pasca clasica.
Pentru blat: Se pun toate ingredientele si amesteca pana se obtine un aluat moale ce se intinde cu mana in tava (o forma de tort mare sau o tava dreptunghiulara pentru prajituri).
Umplutura: Albusurile se bat spuma. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, mirodeniile, coaja rasa de lamaie/portocala si gris, apoi se incorporeaza si albusurile si se amesteca usor, de jos in sus, pana la omogenizare.
Umplutura se pune peste aluatul cu nuci.
Glazura: Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma impreuna cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga cele 3 galbenuse si cele 3 linguri de faina. Va rezulta o crema. Crema se pune peste branza si se da totul la cuptorul bine incins, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca si daca pandispanul este copt si rumenit, este gata si pasca-prajitura. Se lasa la racit bine, apoi se scoate din forma.
Prajitura pasca se serveste ca desert la masa de Paste.
Reteta de prajitura pasca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii