Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind sint fierbinti, se freaca
Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind sint fierbinti, se freaca miezul de nuca intre palme, pentru ca acesta sa se curete de cojile uscate. Intr-un vas smaltuit, se pun albusurile batute spuma tare, adaugind zaharul si zeama de lamiie (toate odata). Se continua sa se bata amestecul cu telul, pastrind vasul pe plita fierbinte, pe flacara mica, peste care s-a pus o placa metalica. Cind spuma se tine in tel, fara sa mai cada, este gata. Intre timp, se pune pe foc mic mierea sa se incalzeasca si se toarna peste albus, dar se bate tare amestecul cu telul 10 minute. Compozitia se umfla ca o spuma moale, pentru ca mierea subtiaza albusul, ce se va intinde ca o coarda. Cind spuma isi pastreaza forma, se ia vasul de pe foc si se pune zaharul vanilat si nucile. Compozitia se intinde in strat de 2 cm, cit este calda, pe foi, deasupra se pune o alta foaie si se presara usor cu palma. Dupa 2-3 zile, se taie alvita in romburi sau in patrate.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii