Alvita cu miere

Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind sint fierbinti, se freaca

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 400 gr. de zahar
  • 300 gr. de nuci
  • 300 gr. de miere
  • 20 ml zeama de lamiie
  • 1 pachetel cu zahar vanilat
  • un pachet cu foi

Mod de preparare

Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind sint fierbinti, se freaca miezul de nuca intre palme, pentru ca acesta sa se curete de cojile uscate. Intr-un vas smaltuit, se pun albusurile batute spuma tare, adaugind zaharul si zeama de lamiie (toate odata). Se continua sa se bata amestecul cu telul, pastrind vasul pe plita fierbinte, pe flacara mica, peste care s-a pus o placa metalica. Cind spuma se tine in tel, fara sa mai cada, este gata. Intre timp, se pune pe foc mic mierea sa se incalzeasca si se toarna peste albus, dar se bate tare amestecul cu telul 10 minute. Compozitia se umfla ca o spuma moale, pentru ca mierea subtiaza albusul, ce se va intinde ca o coarda. Cind spuma isi pastreaza forma, se ia vasul de pe foc si se pune zaharul vanilat si nucile. Compozitia se intinde in strat de 2 cm, cit este calda, pe foi, deasupra se pune o alta foaie si se presara usor cu palma. Dupa 2-3 zile, se taie alvita in romburi sau in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
3
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce