Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Casuta din turta dulce

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 250 g miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare
  • 840 g faina
  • Lipiciul
  • 2 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Se bate untul cu zaharul brun, pana se face spuma. Se adauga in ordine: miere, oul, sare, condimentele si la sfarsit faina in reprize. Pentru usurarea muncii, este recomandata folosirea unui mixer ceva mai puternic (spre sfarsit, aluatul va fi tare). Se imparte aluatul in 2 bile, se inveleste in folie de plastic, si se da la frigider minim 2 ore. Intre timp, se pregatesc sabloanele: 2 dreptunghiuri, unul cu latura de 16,5 / 9 (laterala casutei) si 18 / 14 (acoperisul). Fatada casutei 16 / 9 pana la acoperis, iar linia pe care se sprijina acoperisul, 11 cm.
Se intind foile de aproximativ 0,5 cm grosime intre 2 folii de plastic si se desupeaza cate 2 din fiecare tipar. Se da la copt pentru aprox. 15 min. Pentru a fi mai aratoasa decat a mea, puteti sa o scoateti din cuptor la jumatatea procesului de copt, sa aplicati tiparul peste prajitura, si sa taiati surplusul si sa decupati usa si geamurile. Eu am preferat sa decupez totul de la inceput, din lipsa de timp. Dupa ce s-au copt, se pun pe un prosop la racit. ATENTIE!! suprafata de racire sa fie plana.
Cand s-au racit peretii, se poate incepe asamblarea si ornarea casutei.

LIPICI: intr-un castron, se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, punandu-se cate o lingura de zahar pudra, aprox. 10 min.

Este de preferat ca aluatul sa fie facut azi, maine copt si poimaine sa fie asamblat.


Casuta din turta dulce se serveste dupa cateva zile, cand s-a intarit perfect lipiciul si biscuitele este moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap