Curatam si taiem kiwi in sferturi. Presaram zahrul si zeama de lamiie desupra, amestecam usor si lasam sa se odihneasca putin, cu felia de lamiie desu
Curatam si taiem kiwi in sferturi. Presaram zahrul si zeama de lamiie desupra, amestecam usor si lasam sa se odihneasca putin, cu felia de lamiie desupra...ca sa n-o uitam! Punem la fiert pe foc lejer, astfel incat sa clocoteasca usor. Amestecam din cand in cand, dar foarte usor. Kiwi in amestec cu zaharul vor lasa sirop. Cand acesta va scadea pe jumatate, puneti fructele in sirop, in borcanele sterilizate pe care le inchideti bine, apoi le intoarceti cu fundul in sus pentru 5 minute. Se lasa la racit acoperite cu un prosop. Pentru ca feliile de kiwi sa ramana intregi, fierbeti neaparat intr-o oala antiaderenta si amestecati cu o paleta foarte usor.
Aceste fructe in sirop se potrivesc de minune intr-un iaurtel pur sau branzica de vaci...asta daca sinteti satui de cele cu e-uri, coloranti...si mai stiu eu ce... Pe o inghetata dau foarte bine, precum si pe un lapte cu gris sau orice alt desert! Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii