Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.
Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.
Am spalat prunele, le-am scos samburii, le-am pus intr-o cratita, am adaugat 3 linguri de miere, 3 pliculete de zahar vanilat, 1 ceasca de vin, 2 cani de apa, am amestecat si am pus pe foc mic, pentru 10 minute, cu capac.
Dupa 10 minute, am luat oala de pe foc, am pus scortisoara (dupa gust) si am pus din nou oala pe foc, de aceasta data fara capac si pentru 15 minute, tot la foc mic. Am dat oala la o parte de pe foc, dupa un sfert de ora si am lasat putin sa se raceasca prunele, dar foarte putin.
O parte din prunele cu sirop le-am servit fierbinti cu inghetata si putina menta faramitata, iar o parte le-am pus in pahare la frigider si le-am servit reci, mai tarziu.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii