Sfintisorii cu nuca si miere de albine sunt desertul sau gustarea dulce ideale in perioada postului. Sunt niste cornuri fragede si pufoase, incredibil de delicioase.
Sfintisorii cu nuca si miere de albine este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Punem faina intr-un lighean. Facem loc la mijloc pentru drojdie, zahar, sare si bicarbonatul stins cu otet. Amestecam cu putina apa minerala incalzita facand o plamadeala moale si o lasam sa creasca putin.Turnam restul de apa minerala incalzita pana formam o coca nelipicioasa.Framantam aluatul cu putin ulei si lasam sa creasca cca 30 min.Dupa ce a crescut rulam aluatul ca in imagine si impletim in doua apoi ii dam forma cifrei opt.Pregatim o tava unsa cu ulei pentru a-i aseza in tava sa creasca cca 15-20 min.Dam tava la cuptor pentru 40-50 min la foc mediu.Dupa ce s-au copt ii ungem cu miere de albine si pudram cu zahar amestecat cu nuca macinata.Se pot servci atat calzi cat si reci. Portia ajunge pentru 40 de portii.
Pofta buna!!!
Sfintisorii cu nuca si miere de albine se pot servi atat calzi cat si reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii