Sfintisorii cu nuca si miere de albine sunt desertul sau gustarea dulce ideale in perioada postului. Sunt niste cornuri fragede si pufoase, incredibil de delicioase.
Sfintisorii cu nuca si miere de albine este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Punem faina intr-un lighean. Facem loc la mijloc pentru drojdie, zahar, sare si bicarbonatul stins cu otet. Amestecam cu putina apa minerala incalzita facand o plamadeala moale si o lasam sa creasca putin.Turnam restul de apa minerala incalzita pana formam o coca nelipicioasa.Framantam aluatul cu putin ulei si lasam sa creasca cca 30 min.Dupa ce a crescut rulam aluatul ca in imagine si impletim in doua apoi ii dam forma cifrei opt.Pregatim o tava unsa cu ulei pentru a-i aseza in tava sa creasca cca 15-20 min.Dam tava la cuptor pentru 40-50 min la foc mediu.Dupa ce s-au copt ii ungem cu miere de albine si pudram cu zahar amestecat cu nuca macinata.Se pot servci atat calzi cat si reci. Portia ajunge pentru 40 de portii.
Pofta buna!!!
Sfintisorii cu nuca si miere de albine se pot servi atat calzi cat si reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii