Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou pana se tine albusul bine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bezele simple si rapide

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou pana se tine albusul bine. Compozitia trebuie sa fie destul de tare, astfel incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele, fie cu cornetul, fie cu o lingurita, potrivit de mari, tinand seama ca ele cresc la copt. Bezelele se coc la foc foarte moale, circa o jumatate de ora, avand grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava si se servesc fie simple, fie lipite cate doua, cu frisca batuta sau cu inghetata la mijloc. Pentru aceasta, pe masura ce se scot, se apasa usor fundul cu degetul cel mare, ca sa formeze un fel de scobitura, in care sa intre mai multa frisca. Aceasta se pune cu lingurita. Bezelele pentru servit cu inghetata se fac ovale.


Se servesc simple sau sfaramate peste inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori