Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar.
Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar. Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata, se omogenizeaza apoi inauntru frisca si bezeaua. Restul de frisca se bate cu praf intaritor. Blatul se taie in straturi late de cca.1 cm, din care se taie apoi, cu buza unui pahar, cca.16 cerculete.
Se serveste in 4 boluri de desert se aseaza straturi alternative de crema, blat si frisca. Se orneaza cu ciocolata rasa.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii