Smantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste. se lasa 10 minute la re
Smantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste. se lasa 10 minute la rece, apoi se mai bate pentru inca 2-3 minute la turatie mare. Pe rand, se adauga fructele. Mai intai murele, care se sparg cel mai greu, apoi zmeura si la urma coacazele. Se amesteca energic, cu o lingura din lemn sau plastic. Se da desertul la congelator pentru 5-6 minute dupa care se adauga mierea de mana si se amesteca o data sau de doua ori cu lingura, cat sa intre mierea printre fructe, dar sa nu se omogenizeze. Optional se pot adauga alune de padure prajite sau miez de nuca. Se decoreaza cu aceleasi fructe de padure din compozitie.
Se serveste rece.
Alte retete:
Lapte de pasare Spuma de capsuni Dulceata de zmeura
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian teaSe pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...
Sos din gemuri pentru budinciSe prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...
Jumari cu ficatFacem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...
Pizza taraneascaPentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...
Desert macarons cu ganache de zmeuraDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii