Spuma de piersici cu rom

Spala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de bucatarie impreuna cu rom (sau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g piersici sau caise (eventual 150 g gem de caise)
  • 3 albusuri
  • 50 ml rom (sau 1 lingurita aroma)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • zahar pudra
  • sare

Mod de preparare

Spala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de bucatarie impreuna cu rom (sau cu aroma amestecata cu 2 linguri de apa) si amesteca-le pana devin o pasta. (Daca folosesti gem, amesteca-l la fel cu rom si foloseste robotul de bucatarie.) Bate albusurile racite in prealabil cu sucul de lamaie, pana se face o spuma semi-tare. Dupa care bate-le atat de tare, incat daca intorci vasul sa nu curga din el. Adauga cate putin din pasta de piersici si putina sare, si bate in continuare. Vei obtine o spuma tare. Pune spuma in farfurioare de compot, decoreaza cu fructe si pune-le in congelator pentru jumatate de ora.
Alte retete dulciuri recomandate

Lapte de pasare

Tiramisu

dulceata de mure

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori