Tiramisu reţetă originala Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema masca
Tiramisu reţetă originala
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti amaretto folositi cognac, ii da o aroma aparte. Cafeaua se strecoara bine de zat. Piscoturile se inmoaie repede pentru 2 secunde in cafeaua racita. Se aseaza intr-un vas un rand de piscoturi si deasupra crema. Ultimul strat va fi de crema. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea. De preferat a se orna cu cacaoa a doua zi inainte de servire. Cine doreste poate presara si cappuccino sau ness amestecat cu cacao. Se tine la frigider 24 ore. Am facut mai multe retete de tiramisu dar reteta originala nu contine lapte sau frisca.
Se serveste rece, de preferat sa stea la frigider de pe-o zi pe alta. Pudrati cacaoa doar cu ceva vreme inainte de servire. Este o reteta foarte potrivita pentru perioada de vara. Am incercat multe retete de tiramisu si aceasta mi-a placut cel mai mult, se apropie de reteta originala.
Alte retete recomandate:
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe Cand am pus in cos aceste ciupercute , chiar nu aveam idee cum vor fi preparate . Am vorbit la telefon cu fratele meu...
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burdufDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii