Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema masca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 ml lichior amaretto (eu am pus cognac)
  • 500 g mascarpone
  • 250 g piscoturi savoiardi
  • 2 cesti expresso sau cafea foarte tare indulcita putin
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti amaretto folositi cognac, ii da o aroma aparte. Cafeaua se strecoara bine de zat. Piscoturile se inmoaie repede pentru 2 secunde in cafeaua racita. Se aseaza intr-un vas un rand de piscoturi si deasupra crema. Ultimul strat va fi de crema. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea. De preferat a se orna cu cacaoa a doua zi inainte de servire. Cine doreste poate presara si cappuccino sau ness amestecat cu cacao. Se tine la frigider 24 ore. Am facut mai multe retete de tiramisu dar reteta originala nu contine lapte sau frisca.


Se serveste rece, de preferat sa stea la frigider de pe-o zi pe alta. Pudrati cacaoa doar cu ceva vreme inainte de servire. Este o reteta foarte potrivita pentru perioada de vara. Am incercat multe retete de tiramisu si aceasta mi-a placut cel mai mult, se apropie de reteta originala.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa