Sufleu cu brinza de vaci

Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu put

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 mere
  • zeama de la o lamiie
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 6 linguri brinza de vaci
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de nuci macinate
  • o lingura buna de gris
  • 2 linguri de unt netopit
  • sirop de fructe
  • pesmet
  • 1/2 pachetel de praf de copt

Mod de preparare

Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca brinza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamiie rasa pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi nucile, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se pun merele combinate cu albusul batut spuma tare, se omogenizeaza compozitia prin rasturnare, pentru ca albusul sa nu se lase. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra, se pune restul de unt taiat in cuburi mici. Se coace sufleul la foc potrivit.
Se serveste fierbinte, cu sirop din fructe parfumate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori