Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face c
Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se pune vasul pe foc mic, pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga 100 gr de lichior si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma yena bine unsa cu unt si faina, se pudreaza cu zahar si se tine in cuptor 30 de minute.
Inainte de a servi se stropeste cu restul de lichior si se flambeaza.
Alte retete de dulciuri:
Tort Padurea Neagra
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii