Se pune intr-o oala cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o oala cu laptele clocotit.
Se pune intr-o oala cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o oala cu laptele clocotit. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se adauga zaharul, vanilia si sarea.
Cand orezul a absorbit tot laptele, se ia de pe foc, se amesteca cu untul, galbenusurile, puse pe rand si cu zeama de lamaie. Se amesteca energic dupa fiecare galbenus, ca sa nu se taie ouale. Se lasa orezul la racit.
Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in orez. Se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn. Se tapeteaza o forma cu unt si cu pesmet, se baga forma in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc mare, timp de 15 minute.
Cand sufleul a crescut si s-a copt, se scoate forma din cuptor si se serveste fierbinte.
Alte retete:
Chec pufos
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii