Sufleu de oua cu vanilie

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile foarte bine si se inglobeaza usor in crema de g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 30 gr unt
  • 1 lingura zahar tos
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile foarte bine si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu lingura, de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se pune tava in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Se scoate tava din cuptor, se presara sufleul cu zahar tos si se pune din nou tava in cuptor, 3-4 minute, la foc mare, ca sa se caramelizeze zaharul.

Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tort cu piersici

Prajitura cu nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc