Clafoutis

Este reteta frantuzeasca cu un gust fantastic, mai ales rece.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 125 g zahar brun
  • 1 lingura amidon
  • 20 g faina
  • un praf de sare
  • 100 g smantana fermentata
  • 150 ml lapte
  • 20 g unt pentru uns forma
  • coaja rasa de lamaie
  • 250 g fructe mici

Mod de preparare

Se unge forma de tarta cu unt, se pudreaza cu 2 linguri zahar brun, se pun fructele spalate si bine scurse, apoi se lasa deoparte.

Intr-un bol se bat ouale intregi si galbenusul cu un praf de sare si restul de zahar, (nu trebuie batut bine, doar cat se topeste zaharul), se adauga apoi amidonul, faina, smantana, laptele, coaja de lamaie, iar dupa omogenizare, se rastoarna peste fructe.

Se lasa la cuptor la foc mediu, 40 min.

Se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori