Clafoutis cu fructe de vara

• ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt• taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu fructe de vara

Ingrediente

  • pepene galben 2 felii
  • nectarine - 2 buc
  • zmeura - 100 g
  • oua - 3 buc
  • zahar - 50 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 250 ml
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • unt - 20 g
  • coaja rasa de lamaie - 1 lingurita
  • un praf de sare

Mod de preparare

• ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt
• taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta
• cu ajutorul blenderului performant Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul si vanilia
• adaugati faina, apoi laptele, putin cate putin
• mixati la viteza mica pana obtineti un aluat mai subtire, ca cel de clatite
• adaugati la final coaja rasa de lamaie si turnati compozitia in tava, peste fructe
• coaceti la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute
• reduceti temperatura la 150 de grade spre finalul coacerii
• scoateti tava din cuptor cand prajitura s-a rumenit usor pe margini (puteti face si testul cu scobitoarea)
• lasati la racit, apoi o puteti taia.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc