Deserturi dietetice. O tarta super gustoasa! < 3
Pentru aluat: Intr-un bol adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.
Pentru umplutura: Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu cirese, impreuna cu zaharul si lasam pe foc 8-10 minute. Adaugam si amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand apa de la compot s-a ingrosat. Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam zaharul, cand s-a dizolvat, adaugam si galbenusurile, pe rand. In aluatul obtinut, adaugam crema de branza, zaharul vanilat, esenta de vanilie si uleiul, mixam si la final, adaugam faina cu praful de copt. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen. Intr-o tava de tarta (28cm) unsa cu unt pe toata suprafata, am intins aluatul (si pe margini), pe urma am pus umplutura de cirese si deasupra am adaugat crema de branza. Nivelam usor si dam tava la cuptorul incins pentru cca. 1 ora sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar pudra.
Tips-uri: 1.Se poate folosi orice compot va place!
2. Zahar puteti pune dupa gustul vostru!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii