Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm,

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

Ingrediente

  • Blat:
  • zahar pudra 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete 125 g
  • faina 250 g
  • apa rece 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras 1 kg
  • scortisoara macinata 1 lingurita
  • cardamon macinat ½ lingurita
  • ienibahar macinat ½ lingurita
  • apa de trandafiri 2 linguri
  • crema de tiramisu 300 g
  • zahar 150 g
  • oua 2 buc mari
  • amidon 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar 100 g

Mod de preparare

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.
• puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
• cand compozitia s-a racit, mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.
• Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
• turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
• scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc