Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm,

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

Ingrediente

  • Blat:
  • zahar pudra 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete 125 g
  • faina 250 g
  • apa rece 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras 1 kg
  • scortisoara macinata 1 lingurita
  • cardamon macinat ½ lingurita
  • ienibahar macinat ½ lingurita
  • apa de trandafiri 2 linguri
  • crema de tiramisu 300 g
  • zahar 150 g
  • oua 2 buc mari
  • amidon 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar 100 g

Mod de preparare

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.
• puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
• cand compozitia s-a racit, mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.
• Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
• turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
• scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort de Martisor
Bucataras.RO

Desert tort de Martisor

Anul acesta de Martisor mi-am facut timp sa fac ceva dulce si in ton cu acest anotimp si aceasta sarbatoare de martisor am...

Desert tort de Martisor
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos